Jämsässä aloitettiin meidän PK kisaura tänään torstaina Huin kanssa. Hui oli aivan super - ainakin omasta mielestäni Silmänisku.

Kisat aloitettiin jäljillä, ja arvonnassa nappasin numeron 6. Jälki oli mukavan oloisessa kangasmaastossa, aika kosteassa sellaisessa - paljon oli mustikan varpuja yms. - muistutti siis pitkälti Säkylän metsiä. Jana oli tosi hieno, Hui eteni ravilla suoraan eteenpäin ja minäkin muistin pysyä paikoillani kunnes liinan mitta tuli täyteen. Jälki lähti noin janan puolivälistä oikealle minne Hui heti kaartoi. Hui jäljesti ihan mukavaa vauhtia ja kun ekan kulman jälkeenkään ei keppiä alkanut kuulua aloin jo hieman hermostua. Sitten kuitenkin nousi sadan metrin sisään kolme keppiä tosi hienosti, Hui joutui selkeästi etsimään keppejä varvikosta ja pätevästi sen tekikin! Myös kaksi viimeistä keppiä nousivat hyvin, joten tajusin heti että eka keppi jäi. Koska aikaa arvelin olevan (en muistanut katsoa kelloa janalla), lähdin vielä Huin kanssa tallustelemaan jäljen alkupäähän höpöttäen sille kepeistä. Sieltähän se nappasi heti ykköskepin ja näin kaikki kepit plakkarissa Cool. Olin tosi iloinen että Hui ilmaisi kepit noin hienosti, se kun jännitti tässä kisassa ihan eniten.

Jälkien jälkeen kisassa oli enää neljä koirakkoa kuuden sijaan, kahden keskeytettyä koko kisan. Huilla otin ennen esineruutua virittelyt ja itse esineruutukin oli varsin mallikas. Hui teki piikkisuoran piston - haistoi esineen hieman oikealla ja nappasi sen vauhdilla suuhunsa ja toi luovutusasentoon. Esineiden ja jäljen arvostelu saatiin heti siinä metsässä, täydet 200p!

Olin jo aika varma koularista mutta niin ne asiat sitten vaan romuttuu. Hui oli mukavassa vireessä kun mentiin tottiksen ilmoittautumiseen ja itsekin olin tosi luottavainen.

Ensin paikallaolo, mikä erinomainen.

Seuraaminen oli mielestäni vietikästä ja hyvää, tuomari kommentoi ainoastaan että koira hieman painoi, varsinkin kulmien jälkeen - arvosana muistaakseni vain hyvä.. (edellinen koira painoi ja suorastaan esti vahvasti - arvosana erinomainen..). 

Liikkeestä istumisessa Hui jäi seisomaan, arvosana puutteellinen.

Liikkeestä maahanmenossa maahanmeno oli tuomarin mukaan nopea, ja luoksetulo riittävän nopea. En muista huomauttiko tässä vähän vinosta perusasennosta. En muista arvosanaa.

Tasamaa nouto ok, tuomari kommentoi että vauhti ok - ja että hieman koira tönäisi minua luovutuksessa kapulalla, luovutusasento kuitenkin irti ja ok. En muista arvosanaa.

Hyppynoudossa heitin kapulan suhteellisen lähelle JA vinoon oikealle. Kysyin saanko uusia heiton, johon heti tiukka vastaus että et, koska kapula näyttää olevan tarpeeksi kaukana. Hui hyppäsi hyvin, haki kapulan ja ponnisti suurin piirtein paikaltaan hypyn - yleisö kohahti ja itsekin olin järkyttynyt koska pelkäsin että koira teloo itsensä. Hyppy oli ilmava ja ei tullut kosketusta, mutta hurjalta se näytti. Luovutus hyvä, perusasentoon siirtyminen vino mihin annoin toisen käskyn - tästä tuomari marmatti arvostelussa myös.

A esteellä harmilloinen epäröinti Huilta. Oli jo menossa kiipeämään, mutta päätti viime hetkellä kiertää - ja molempiin suuntiin. Tästä 0. Toi kapulan hyvin luovutukseen, eikä meinannut irrottaa siitä "kiitos" käskyllä.. Mielenkiintoista.

Eteenmeno ok, hieman lähti vinoon ja olisi tuomarin mielestä saanut mennä vieläkin nopeamimmin maahan.

Sitten tuli musertava arvostelu, missä sain ensin kuulla kunniani kun potkaisin koiraa kaavion alussa. En todellakaan potkaissut Huita vaan hieman hipasin jalalla ilman edes että nostin jalkaani irti maasta. Polvi siis hipaisi Huin korvaa kevyesti. Tämä lisäksi askellukseni olivat tuomarin mielestä ihan väärin vaikka voisin lyödä vetoa että laskin väh.12 askelta kaikkiin valmisteleviin osuuksiin ja esim istumisessa ja maahanmenossa marssin aivan aidan viereen kääntymään koska muuten kaavio ei olisi tullut täyteen mittaansa. Kaikesta tuomarin arvostelussa kävi kyllä ilmi että hän ei pitänyt sen enempää minusta kuin koirastakaan. Jos ihan totta puhutaan ja koko maailmalle (noh tuskin tätä koko maailma lukee) kuulutetaan niin ei ollut kaukana etten purskahtanut itkuun tuomarin arvostelun jälkeen. Olin ja olen niin sairaan pettynyt, en todellakaan koiraan enkä oikeastaan itseenikään - vaan mielestäni tuomarin epäoikeuden mukaiseen ja vääräänkin arvosteluun. Selkeitä virheitähän siellä tuli juu - 20 pistettä lähti heti kättelyssä A esteeltä ja liikkeestä istumisessa, mutta muuten niin en oikein käsitä. ..varsinkin kun vertasin meidän arvostelua kanssakisaajiin. Mutta joo, arvostelulaji on arvostelulaji ja turhapa sitä on sitten pullikoida - mutta kaipa sitä silti saa mielipiteensä ja tuntonsa ääneen sanoa Silmänisku.

Huiskuun olen todella tyytyväinen, se toimi hienosti ja nyt vain pitää jatkaa reenaamista ja yrittää paremmalla tuurilla ensi kerralla!

..ihan pakko oli vielä tulla lisäämään kun piti tarkistaa että oliko mun aavistukseni totta - ja olihan ne.. Eli samainen tuomari kyykytti minua ja Vauta aikanaan Palokan jälkikokeessa - meidän ekassa sellaisessa.. Silloinkin maasto 198p ja tottis jotain 50p.. Pakko kyllä todeta sekin että tottis oli tänään aivan eri tasolla kuin Vaun kanssa aikanaan. Olipas tosi hassu (mutta ei hauska) yhteensattuma Yllättynyt