Torstaina päästiin kerrankin hyvissä ajoin Eemelin ja Valtsun kanssa pihalle ennen päiväruokaa. Miten ne aamut venyykin välillä niin että ei tahdota toimeentua ulkohommiin sitten mitenkään.

Aloitin ulkoilut Eemelin nukutuksen jälkeen tottisteluilla Huin kanssa. Ensin pienet virittelyt lelulla ja samalla höpöttelin "kohta mennään" virittelysanoja. Itse reenit aloitettiin noudolla. Ensin yksi nosto ja tuonti n.5 metrin päästä - tämä ihan ok, otin toisen missä hieman hetsasin lelulla - oli parempi vauhti. Sitten otettiin kokonainen nouto. Vauhti ihan suht ok, mutta tuntuu että vauhti laskee päivä päivältä - tai sitten minä nostan rimaa jatkuvasti Yllättynyt. Hui myös äänteli napatessaan kapulaa Huuto. Otin toisen koko noudon, mikä myös ihan suht ok. Palkkasin nopeasti kun toi kapulan, ei viilattu sitten niin yhtään itse luovutusta - toki katsoin että luovutusasento suurin piirtein suora. Noutoreenin loppuun vielä nostoja läheltä, mistä nopeasti palkkaus lelulla - nämä hyvin ja nopeasti. Toivon että lelupalkkaus tuo Huille lisää asennetta ja motivaatiota koko noutoon.

Sitten jatkettiin nameilla ja seuraamisella. Ensin otettiin peräpään käyttöä sekä käännöksiä sekä vasemmalle että oikelle. Otin pätkiä ihan imutuksella ja palkkasin kun pysyi tiiviinä. Otettiin myös juoksuseuraamista ensin imutuksella ja sitten niin että palkkasin namilla. Meni hyvin! Tunsin Huin seuraamiseen kiinteänä ja mielestäni se ei edes painunut alas, hienoa Hymy

Seuraamisreenin jälkeen otettiin nurtsilla hangessa seisomista. Nämä meni mainiosti. Olin tarkkana palkkaamisen kanssa, jos Hui hiukankin pyrki kääntymään "jo lähteäkseen" palkan perään en palkannut. Teki hyviä suoria seisomisia mistä palloa palkaksi. Hieman tosin lopussa oli ennakointia ilmassa jolloin sitten vain käveltiin ja palkkaa sai siitä kun ei ennakoinut Cool . Reenien loppuun vielä omenapuun kiertoja ja keksimpä sitten ottaa siitä vielä luoksetuloja. Ensin hieman säädettiin lelun paikan kanssa, mutta luoksetulot parani kun sain palkattua rätillä "helman alta" . Ei luoksetulot mitään Hannan Veikan tasoa ole, sitten lähimainkaan - eikä varmaan tule ikinä olemaankaan. Toivon että nuokin työstämällä lelun kanssa saataisiin hieman vauhdikkaammaksi. Reenien loppuun leikittiin vielä pallon kanssa hangessa, Hui on niin riemuissaan kaikista leluista.

Kun olin Huin reenannut ja ruokkinut, Osku ja Vau pääsivät pihalle. Kävin niiden kanssa pienen pissalenkin jonka jälkeen laskin vapaaksi pihaan. Ei siinä sen kummempia touhuttu, kun yht'äkkiä siinä kalliokielekkeen aidan vieressä Osku kävi Vaun päälle kuin yleinen syyttäjä. Ensin en edes reagoinut, koska kyllähän ne aika-ajoin toisilleen murraa, mutta tajusin aika nopeasti että kyse oli vähän enemmän kuin murimisesta. Osku kävi Vaun päälle ihan raivona ja kun Vau yritti poistua paikalta Osku kävi sen päälle uudestaan. Huusin pää punaisena koirille ja Atte alkoi itkeä säikähdyksestä kun näki hangessa kaiken sen veren mitä Vausta ruiskusi. Erinäisten tutkimusten jälkeen Vaun suussa on haava joka tihkuu verta, mitään pahempaa en sieltä vielä ainakaan löytänyt - pitää tutkia yhdessä Harrin kanssa uudestaan. Syyksi tähän aivan älyttömään päällekarkaukseen ilmeni (ilmeisesti) nahanpala, minkä Osku on joskus pöllinyt jostain ja kätkenyt pusikkoon. Vau ei tätä ilmeisesti tiennyt ja sattui väärään paikkaan väärään aikaan. Plääh. Oskun kanssa olen nyt kysymysmerkkinä Otsan rypistys. Tämähän on nyt toinen hieman pahempi tappelu lyhyen ajan sisään, ja niissä molemmissa on käynyt niin että Osku on yht'äkkiä käynyt Vaun päälle täysin varoittamatta. Osku on myös jatkuvasti todella pingoittunut, se irvistelee kodinhoitohuoneessa molemmille koirille mikä mm. aiheuttaa sitä että Hui mielistelee Oskua ja ruikkii sisälle jatkuvasti. Luita koirille ei voi antaa yhtä aikaa niin että Osku on samassa tilassa, Osku ei syö luitaan - vaan vain vahtii. Ja jos joku yrittää kävellä ohikin se käy päälle. Omasta mielestäni Oskun käytös on sikäli mennyt yli, että se ei enää varoita murinalla vaan käy mieluummin heti päälle, ja puree sitten aivan tosissaan. Koirathan meillä ei liiemmin ole täällä yhteisissä tiloissa kuin satunnaisesti, mutta silti tilanne huolestuttaa myös lasten kannalta. Pojat kulkee kuitenkin itse välillä vessaan kodinhoitohuoneeseen, tai käyvät suihkussa. Toki me vanhemmat ollaan aina kotosalla, mutta omasta mielestäni oudon aggressiivisesti käyttäytyvä koira ei sovellu samaan huusholliin pienten lasten kanssa. Oskuahan tutkittiin kesällä tai loppukesästä ja silloin sillä oireili maksa - mutta arvot palautuivat hyviksi. Oskussa ei ole mitään nähtävää oireilua, muuta kuin sen huonotuulisuus. Tämä on kyllä älyttömän vaikea asia, ja pelkkä ajatuskin itkettää ja saa mielen harmaaksi. Hohhoi..