Tänään osallistuin Huin kanssa Christa Enqvistin koulutukseen Mutalassa. Sää oli mitä karmein, mutta koulutus sitäkin parempi!

Huin kanssa teemana yllättäen mielentila ja vire. Aloitettiin tekemällä muutamia pätkiä seuraamista sekä liikkeestä istuminen. Vire ei Huilla kovinkaan kova, mutta tekeminen nättiä ja virheetöntä. Sitten otettiin vielä noudot, missä pystyesteellä Hui jostain syystä hyppäsi ihan älyttömän kaukaa kaataen koko pirun esteen. Itse en kaatumista nähnyt kun en pystynyt katsomaan.. Kehuin kuitenkin kovasti kun toi kapulan luovutukseen ja uusinta ok. Hui ei siis onneksi telonut itseään sen enempää kuin toivottavasti pelästynyt tilannetta. A este ok. Christalta kommentia että tekeminen kaikki oli kovin säntillistä ja teknisesti oikeaa - ja toiseen settiin mentiinkin sitten ajatuksella että tehdään palkkaamattomuustreeni missä Huin Christalle kuvaama ongelma saataisiin näkyviin. Ongelmaksi olin siis kuvaillut vireen laskun jonka uskoisin tapahtuvan epävarmuuden ja paineistumisen takia.

Jo ekan setin perusteella Christa oli kuitenkin sitä mieltä että Hui ei voi olla epävarma. Huin taistelutahto leluleikissä, esteiden suorittaminen kaatumisesta huolimatta ja se että se ei piitannut vaikka heittelin kapulaa ihan minne sattuu ja taisin joutua korjaamaan lähes kaikilla telineillä kuvastivat Christan mielestä sitä että epävarmuus ei voi olla se tekijä mikä ajaa sen koiran alas.

Noh. Toisessa setissä otettiin sitten koko AVO kaavio eteenmenoa ja paikallamakuuta lukuunottamatta. Kaiken se teki oikein, mutta vire laski kuin lehmän häntä. Seuraaminen tuntui itsestäni aivan super surkealta vaikka raati olikin eri mieltä . Vireenlasku näkyi parhaiten suorituksen lopussa - perusasentoon siirtymiset ihan sikatahmeita jne..

Christa oli sitä mieltä Huista että se on enemmänkin **ttuunut kuin epävarma. Toisin sanoen sitä alkaa ketuttaa kun hommasta ei tulekaan palkkaa - ja se on todennäköisesti erinäisissä reeniolosuhteissa todennut että kun heittäytyy tälle kannalle niin emäntäpä alkaa hillua ja esitellä lelua. Christa oli jopa sitä mieltä että Hui voisi olla hieman tyyppiä "ravisteltava ennen käyttöä". Christa(-kin) oli edelleen sitä mieltä että jos Hui olisi hänen koiransa, hän hyvin selkeästi alkaisi kertoa sille että millä asenteella niitä hommia pitäisi tehdä.

Nyt on mietittävä että miten tästä eteenpäin. Ennen ensi torstaita ei tehdä mitään muutoksia kun on ne kisat, mutta sitten sen jälkeen meillä ehkä alkaa puhaltaa uusien sääntöjen tuulet..