Lomakiireet ja Vuodatuksen pitkällinen tökkiminen ovat estäneet täysin blogin päivitykset. Kaikenlaista on kuitenkin touhuttu, ohessa lyhyt kertomus.

Bortsumestikset Joensuussa 30.6.2012.

Osallistuttiin Huin kanssa bortsumestiksiin Joensuun Pärnävaaralla. Keli oli suhteellisen lämmin, melkein jopa helteinen. Koirakoita ei ollut niin paljoa että olisi tarvittu tottiskarsintaa, joten ensin lähdettiin maastoon. Maastoihin oli matkaa noin puolen tunnin ajomatkan verran - ja hulppeat maastot sieltä löytyivätkin. Metsää ja metsäteitä silmänkantamattomiin! Huiskulle arvoin jäljen jostain loppupäästä tietenkin. Jana näytti mukavalta. Tuomaria piti odotella autossa koska metsässä oli niin hillittömästi paarmoja ja ties mitä öttiäisiä.

Janalla Hui eteni hyvin, mutta valitettavasti nappasi jälleen takajäljen. Muuten todella hyvä suoritus - kaikki kepit nousi (Hui nosti kaikki kepit). Jäljeltä pisteitä 163 tai 164.. Esineiltä sitten puolestaan pisteitä joko 21 tai 20.. Esineruutu oli omasta mielestäni jotenkin hankala, se oli mäessä ja jo pelkästään kelistä johtuen Huisku oli aika puhki. Kaksi esinettä nousi suht nopeasti, mutta sitä kolmatta ei sitten ollenkaan - esine jäi vasempaan takakulmaan. Tuomarin mukaan en lähettänyt koiraa sinne ollenkaan - ehkä en, en tainnut edes käydä vasemmassa etukulmassa - ohhoh..

Tottiksessa oltiin ensin paikallaolossa. Huisku oli löysä, olihan sillä toki maasto alla ja oli kuuma jajajaja... No, kaikesta huolimatta 92p. Ei liikevirheitä - olisi saanut olla iloisempi ja energisempi ja paljon tuli palautetta myös siitä että koiran pitäisi olla tarkkaavaisempi ohjaajaa kohtaan - sekä jäävissä että myös paikallaolossa.. Noudot erinomaiset (telineet), 2kg hyvä ja seuraaminen tyydyttävä! Seuraamisessa piti hyvin kontaktin ja teki Huiskumaisesti - tuomari ei arvostanut. Kokonaispisteet 184/92 = 276p, eli hikinen ykkönen. Huiskun kanssa pokattiin siis toinen - vai kolmas perättäinen mestaruushopea. Hyvä Huisku!

Reenilöisiä - Heinäkuu..

Ollaan me reenattu, PK-juttuja vain ja ainoastaan. Toko SM:ien jälkeen en ole tehnyt yhtään tokoa, vähän (?) on se kärpänen hukassa nyt. PK reenit on sujuneet mukavasti, ollaan siis tehty erinäisiä jälkiä, esineruutuja ja tottista - myös kisamaisia reenejä. Haasteet tällä hetkellä alueittain:

Jälki: takajälki ja satunnaiset keppien hukat. Takajälkeen nyt reenivinkit leiriltä - joiden mukaan edetään aina SM:iin asti. Keppien suhteen ei muuta kuin motivaation nostatusta keppileikillä + jäljen ajoa niin että saa jäljestää reilusti ennen keppejä.

Esineruutu: tehty apuohjaajan kera ja haettu pistoihin suoruutta. Toiminut mukavasti ja alkaa ehkä jopa tuottaa tulosta :)

Tottis: hiomista ja hiomista. Hinkattu jääviä ja jäävien seuraamista. Noutojen luovutukset pitäisi saada väljemmiksi, mikä ei toteutune PK SM:iin mennessä mitenkään. Ja pitäisihän kaikki saada energisemmäksi ja nopeammaksi ja näyttävämmäksi..

Tending Leiri 2012

Viime pe- su vietettiin Tending leirillä Virroilla Marttisten leirikeskuksessa. Hui keskittyi PK juttuihin. Ajettiin kolme jälkeä ja tehtiin kaksi esineruutua + kerran otettiin tottista. Sunnuntaina jäljestä jäi hyvä fiilis, selkeästi pitkä melkein kahden vkon tauko jäljeltä ei tehnyt hyvää - mikä näkyi pe ja la jälkien epätarkkuudessa, liian kovassa vauhdissa yms. Sunnuntain jälki oli sitä mitä haluan mahdollisen kisajäljenkin olevan - jos nyt suoriudutaan maastoon!

Ennen PK SM:iä olisi tarkoitus ajaa vielä 2-3 jälkeä ja tehdä ainakin kaksi esineruutua. Yhdet kisamaiset tottisreenit on tiedossa, ja tietysti ainakin kotipihatottista. Arvonnat kisoihin (tottis) on jo suoritettu ja kilpaillaan numerolla 43. Ollaan ryhmässä 1. ja jos ei tule poissaoloja / muutoksia niin päästäisiin suorittamaan liikkeet ensin. Ja niin, ollaan viidennessä parissa - joten tositosi hyvä juttu - ei ole edessä sitä piiiiinaavaaaa koko päivän odottelua mitä se oli viime vuonna. Jännää!!