Lauantaina reenailtiin Hannan kanssa Lamminpäässä. Mukana myös lapset Cool

Veetin ja Veikan reenattua, Hui pääsi hommiin. Aloitettiin seuraamisella, missä ensin namilla - mutta koska vire ei nouse namilla, päätin vaihtaa lelupalkkaukseen missä seuraaminen oli varsin mallikasta. Otettiin eri mittaista pätkää sekä juoksuseuraamista, hyvin meni.

Seuraamisesta mietittiin että nyt on hyvä:

- reenata seuraamista aina ja vain oikeassa vireessä

- palkata lelulla sen oikean viretilan saamiseksi ja ylläpitämiseksi

- keskittyä nyt aloituksiin, perusasentoreeniin ja vaihtelevan pituisiin seuraamispätkiin aloituksesta, minkä jälkeen palkka - ts. siirretään "kohta mennään" virittelyiden palkkausta askel pidemmälle

Kun tämä pelittää:

- keskitytään palkkaukseen vauhdinmuutoksista, käännöksistä, pitkästä seuraamissuorasta..

Seuraamisen jälkeen otettiin maahanmenoja. Hannalta hyvä pointti laittaa lelukäsi piiloon - tämän jälkeen maahanmenot toimi hyvin ja olivat nopeita!

Sitten piti loppuun ottaa nopeasti seisominen, mutta meni hieman säätämiseksi kun ei oltu ollenkaan samalla aaltopituudella Huin kanssa. Hui tahtoi hiippailla askeleen pari käskyn annettuani, mistä ei tietysti palkkaa. Pitäisi muistaa vaan olla ottamatta epäonnistumisesta painetta ja kertoa se koirallekkin rennosti Silmänisku ja jatkaa tämän jälkeen uudelleen. No, uudelleen tehtiin ja kun ajatuksetkin olivat kohdallaan, saatiin pari napakkaa hyvää seisomista. Lopuksi leikittiin ihanalla tennispallolla Cool.

Oli kivat nopeat reenit, kiitos taas Hannalle avusta!

Lauantai-iltasella oltiin vielä naapurin Hannan kanssa lenkillä, ah sitä kuran määrää!

Sunnuntain vietin tottisseminaarissa Hauholla. Kouluttajina Elise Luttinen sekä Marko Koskensalo. Koulutusmetodit ja tavat erosivat aika paljon siitä mitä itse käytän ja haluan käyttää joten anti ei ollut kovin hyvä siltä osin tällä kertaa - vaikkakin hyviä pointteja mm. koiran viretilan rakentamiseen ja ylläpitoon tulikin itse teoriaosuudessa. Muutamia pointteja ylöskin kirjasin:

Alkuviretilan koulutus:

- eri olosuhteiden ja eri olosuhteissa harjoittelu

- tehdään eri kentillä aloituksia; virittelyt -> perusasento -> palkkaus -> viretila nousee -> reeni loppuu ja pois kentältä (lelun vienti autoon tms.).

- koiran aktiivisuuden vahvistaminen

Muuta:

Tottiksen aloitus paikallamakuu / seuraaminen -> mieti mikä viretila koiralla, mitä huomioitava koulutuksellisesti.

Vaikeimmat liikkeet.

Koiran "valmistaminen liikkeisiin" - signaalit (esim koira oppii nostamaan vireen ylös siirryttäessä kapulatelineelle)

Kokonaisuuden rakentaminen.

Suoritusvarmuus:

- tavoitteena että kisasuoritus on helppo koiralle

- ylikouluttaminen

Kilpailuolosuhteet:

- oma kenttä

- arvokisat

- koirapari

- lämpötila

- pitkät odottelut

- märkä maa

Iltasella kun kotiuduin touhusin hieman koirien kanssa. Huilla hieman pihassa perusasentoa ja seuraamista, vire loistava. Palkka piilossa ja eka palkkaus vasta ekan seuraamispätkän jälkeen.

Seuraamisen lisäksi maahanmenoja, mitkä myös hyvin.

Käytiin metsässä pienellä lenkillä koko kolmikon kanssa, hieman oli jännitystä ilmassa koska labukoiden emäntä oli aiemmin päivällä käynyt kyselemässä että eihän meidän koirat ole pihalla kun heidän Ringansa (mikä kävi Vaun päälle pari kuukautta sitten) on karkuteillä Yllättynyt