Noniin, nyt on PK SM:t kisattu. Ei päästy mitalikantaan tänäkään vuonna, vaikka jo läheltä liippasikin. Viisi parasta koirakkoa viiden pisteen sisään, oli tiukka kisa. Superisti onnea Heidille ja Fanille sekä Katjalle ja Zenille kulta- ja hopeamitalista!! ..sekä erityisen paljon onnea Kaarinalle ja Hiskille haun hopeamitalista, vähänkö hienoa!!

Perjantaina kisat alkoivat ilmoittautumisella, eläinlääkärin tarkistuksella sekä kenttään tutustumisilla. Hui oli viimeinen kenttään tutustuja omalla kentällään, klo 19.40. Viiden minuutin reenin käytin tehokkaasti ja se meni hyvin. Hui tuntui tosi kivalta. Otin sen eteenmenonkin, mikä oli hyvä juttu - empi nimittäin vähän lähdössä - mitä ei sitten tehnyt lauantaina.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä ei paljon nukuttanut. Jännitin ihan hölmön paljon tottiksia, mikä kyllä sitten jälleen kerran helpotti kohden sitä itse suorittamaan pääsemistä. Jotenkin se odottaminen on vaan niin kauheaa. Neljän ensimmäisen parin arvosteluissa (kenttä 3., tuomarit Alanen ja Kansikas) kävi selväksi että arvostelulinja on tiukka. Huomattavasti tiukempi kuin toisen jälkikentän koirakoilla, missä tuomareina Santikko ja Laajajärvi. Hetken aikaa olin sitä mieltä että me ei saada edes 70 pistettä näiltä nipotuksilta, mutta sitten mieliala muuttui miltei kiukuksi ja päätin että nyt mennään ja näytetään :) Ja hyvinhän se meni, yhtä isoa ja kallista virhettä lukuunottamatta. Ei mulla ole mitään käsityksiä arvosanoista, erittäin hyvää siellä tuli ja muutama erinomainenkin (ainakin eteenmeno + paikallaolo). Iso virhe sattui sitten A noudossa. Olin siinä luulossa että heitto oli hyvä, eikä se kapula kai pahasti vinossa ollutkaan - mutta inasen hyppyyn päin vinossa kuitenkin. Hui oli kai ensin miettinyt tulevansa takaisin hypyn kautta, mutta päätyi tulemaan sitten välistä. Aika paska fiilis iski kyllä heti, ja jos nyt jossittelee niin siinä meni mitali minkä takajälki sitten vielä sinetöi. Mutta jossitella nyt voi kaikki. Kokonaispisteet tottiksesta isolla pettymyksellä vaivaiset 86p.

Sunnuntaina maastoon lähdettiin 7.5p erolla kärjestä ja kaikki oli tietysti mahdollista. Olin superiloinen siitä että arvoin itseni Santikon jana-arvosteluryhmään. Oli taas mittavaa hajontaa tuomarien arvosteluissa, mikä oli jopa ihan käsittämätöntä joidenkin kilpailijoiden osalta.. Huille arvoin jäljen numero 3, ja koska 2 jälki joutui varajäljelle niin päästiin Huin kanssa suhteellisen nopeasti hommiin. Jana oli tosi selkeällä paikalla. En juurikaan jännittänyt ja Karin rentous tarttui kun se jutteli mukavia ;) Hui lähti voimakkaasti janalla, hyvällä laukalla ja eteni lopulta melkein loppumerkille saakka ennenkuin reagoi mihinkään. Inasen jo ehdin jopa säikähtää että mitä ihmettä. Hui tarkasti ensin jälkeä vasempaan ja päätti sitten lähteä kuitenkin oikealle. Kari päästi meidät muutaman metrin janalta ja juuri kun melkein ehdin iloita hyvästä janasuorituksesta huusi meidät takaisin janalle. ARGH! Laskin että tällä kaudella Huin jäljennostoprosentti (oikein) on 83%, eli suhteellisen korkea - niin miksi sen takajäljen pitää aina sattua arvokisaan? No, ei jääty sitä sitten siihen miettimään vaan matka jatkui normi vauhdilla jäljestäen. Jäljestykseen olen tosi tyytyväinen, oli tarkkana kulmissa ja nosti ITSE kaikki kepit. Ainakin eka keppi oli tallattu päälle, näin sen ihan itse kun menin lopulta katsomaan mitä Hui oikein touhuaa häntä vispaten. No, tästä huolimatta kepit nousi hyvin, ja empä olisi niitä löytänytkään jos ne olivat kaikki ikäänkuin piilotettuja. Jäljestykseen meni aikaa noin 23minuuttia, ja jälki oli ehkä hieman vajaamittainen - ainakin siltä se tuntui?

Keppejä oli noussut tosi mukavasti muiltakin, joten taistelu mitaleista oli hyvässä käynnissä. Esineruutu oli hiekkakuopan vieressä metsässä, ja ruutu oli kyllä jopa liian helppo SM ruuduksi. Toisaalta olisi toivunut haasteellista ruutua, olisipa tullut ehkä enemmän eroja? En siis väitä että me oltaisiin siinä onnistuttu, mutta noin keskimäärin koin että ruutu oli helppo SM kisaruuduksi. Hui teki hienosti töitä ruudussa, aikaa meni 2.32minuuttia ja pisteet ansiosta täydet 30.

Kokonaispisteet nousivat siis 279 pisteeseen, mikä riitti viidenteen sijaan. Heidi ja Fani voittivat 284 pisteellä, Katja hopealla 283.5p ja 3-4 sijat 280 pisteellä.

Kokonaisuutena olen tosi iloinen Huin suorituksesta, se teki hyvin töitä ja nuo kaksi virhettä nyt vaan maksoivat liikaa. Viikonlopun parhaat voitti!! Me jatketaan harjoituksia.