Ollaan me reenattu, mutta ei blogattu.

Viime sunnuntaina jäljellä Pian ja Heidin kanssa. Voi että, meillä oli oikein mitalikahvit ja kakut metsässä - vähänkö siistiä!

Heidi teki Huille n.1.5km jäljen kuudella merkatulla kepillä. Jälki vanheni aika tarkalleen kaksi tuntia. Janalla lähtö vasempaan, otti ekalla yrityksellä takajäljen ja ajoi itsensä autoon jäähylle. Hetken päästä uusi yritys, yritti uudelleen takajäljelle mutta tajusi itse hölmöilynsä ja kääntyi jossakin vaiheessa. Kaksi ekaa keppiä nousi hienosti. Maasto oli aika haastellista, vaihtelua alustassa ja välillä korkeaakin kasvustoa. Tosi hyvä reenipaikka! Palkkasin kepeillä nyt frisbeellä, josko se nostaisi motivaatiota niiden suuntaan. Kolmos kepin yli Hui ajoi vailla mitään ilmeen muutosta. Nappasin kepin sitten itse ja ilakoitiin siitä Pian kanssa Huin katsellessa hölmistyneenä vieressä.. Hmm, katsotaan mihin tämä johtaa. Loput kolme keppiä herra nosti hyvin! Ihan suht hyvä suoritus siis :) Ja niin, Heidi oli jäljen päässä NOM tyyliin. Hui reagoi viimeiseen halkoon ihan ok, mutta ensin piti käydä tervehtimässä Heidiä ja sitten palata nakkelemaan keppiä. Kiitos Heidille hyvästä jäljestä!

Jäljen jälkeen otettiin vielä esineruutu. Olipas se vaikeeta. Otettiin samalla tyylillä mitä nyt tehty, Pia takareunalla hillumassa. Eka esine oli edessä joka nousi tovin puuhasteluiden jälkeen. Toka esine takana, nousi hyvin. Kolmas ei meinannut nousta niin millään - ja käytiinkin välillä nostamassa nelonen. Nelonen oli sellainen kovaa muovia oleva lautanen jota Hui paikansi aikansa mutta jätti homman kesken. Pia oli onneksi tarkkasilmäinen ja pääsin puuttumaan tähän - komensin Huin hakemaan esineen ja hyvinhän se sieltä sitten tuli. Esine numero kolme sitten vielä - ja nousihan se sieltäkin sitten lopulta. Esineet oli aika hankalat, mutta mutta.. No, jatketaan reenejä. Kiitos reeneistä ja spesiaalisti tietty Pialle kahvituksista!

NOM tokotuksia on reenattu hieman pihassa, ei kauheasti mutta sen verran että sanoa saa.. Eilen käytiin Huiskun ja pirpanoiden kanssa Annen lampailla. Anne oli ystävällinen ja antoi meidän jäljestää laitumella :) Anne teki Huille kolmen kepin jäljen, olisiko se ollut jotain 400m. Jälki ei kauhean kauaa vanhentunut, olisiko ollut puolisen tuntia. Huisku lähti janalle tosi hyvin ja nappasi jäljen oikeaan suuntaan hyvin. Sitten mentiin eikä meinattu. Hui jäljesti aika vauhdikkaasti ja hurjasteli ekan kepin yli - ilman sitä merkkaamatta ja koska pellolle ei voinut laittaa merkkejä - en minäkään sitä nähnyt. Toinen keppi nousi hyvin laitumen laitimmaisesta päästä. Sitten mentiin taas aikamoista vauhtia - ja kohti lampaita. Hui ei huomannut lampaita vasta kuin aivan lähellä ja pomppasi varmaan puoli metriä ilmaan ne huomatessaan. En voinut kuin nauraa :) Sanoin sitten ihan rauhallisesti että jälkijuttujahan täällä ollaan tekemässä. Kesti hetken ennen kuin herra sai surffattua itsensä takaisin jäljelle ja sinne surffailuun taisi jäädä - tai jäikin sitten vikakin keppi. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen että Hui pystyi jäljestämään noin vaikeissa olosuhteissa. Lampaat oli tosi hassuja, ne säntäili karkuun meidän niitä lähestyessä ja sitten lähtivät köpöttämään meidän perässä. Huin korvien asennosta pystyi päättelemään että lampaiden läheisyys ihan hieman häiritsi :) Kiitos Annelle!!

Jäljestyksen jälkeen Anne näytti meille kuinka hienosti Viljo osaa paimentaa. Ella ja Emppu olivat ihan silmät lautasina lampaista ja se kysymysten tulva mitä Eemelin suusta ryöppysi ;) Näistä lampaista ja Viljosta puhuttaneenkin meillä ainakin seuraava viikko!