Eilen tokoteltiin Pian, Heidin ja tenavien kera tullin nurtsilla. Aloitettiin paikallaoloilla, ne ok - paitsi että Hui ei mennyt ekalla maahankäskyllä maihin.

Muuten Hui teki kaksi settiä. Aloitettiin tunnarilla. Kisanomaisesti. En nyt muista enää että miten se meni, jotain klähmintää oli kun törmäsi suorilta omaansa. Hetken tuumailujen jälkeen nappasi sen omansa ja toi ihan ok luovutukseen. Sitten jumpattiin kaukoja. Maa-down vaihto keulii nyt, pitää jumpata hissialasmenoa enemmän. Ekan setin loppuun vielä ruutureeni. Kentällä oli kaksi ruutua, ensin takimmainen. Ekalla säntäsi lujaa, meni vasemmasta reunasta sisään ja sieltä vielä takarajan yli. Missä sitten seisoi hyvinkin se näköisenä että luuli olevansa ruudussa. Komensin uudelleen ja lähti tulemaan pois koko ruudusta jonka jälkeen kävin sitten nätisti näyttämässä että missä se ruutu oikein on. Toistolla edelleen vasemmasta reunasta sisään mutta suurinpiirtein oikeaan paikkaan. Ekan setin loppuun vielä toinen ruutu, mikä se heti heittämällä hyvin - tätä ei enempää. Ja niin, otettiinhan me vielä ekan setin loppuun luoksetulo reeni. Eka suorana. Tokalla toppaaminen ja palkka Pialta. Loppuun vielä seisomisesta suora + seisomisesta maahanmeno. Maahanmeno oli huooooono ja silti mä palkkasin - voi mustavalkoisuuuuus!!! Tehtiin yksi maahanmeno niin että palkkaus takaa Pialta - tätä pitää muistaa tehdä. Piti tehdä tokassakin setissä mutta empä muistanut..

Tokassa setissä ei muuta kuin liikkeestä istuminen käskytyksellä. Liike oikein, ei parasta Hui tällä kertaa kuitenkaan. Että mä pelkään että se hukkaa tuon istumisen kun se on nyt niin hyvin pelittänyt. Joten Hui - jos päätät sen hukata niin hukkaa vasta NOM reissun jälkeen.. Meillä on talvi aikaa etsiä sitä! Tokan setin loppuun vielä 2kg kapulalla saalisleikkiä koomaisuuden poistamiseksi ja tämä toimi HYVIN! Näitä muutama toisto ja kierron yhteyteen kapulan palautus. Kiitos Pia ja Heidi reeniseurasta!

Tänään keskiviikkona päästiin vihdoin metsäreeneihin. Melkein kahden viikon tauko, aika huisaa! Treffattiin Pian kanssa Karhella, mukana tuttuun tapaan lapset. On niiden tappelusta ja mekastuksesta se hyöty että ainakin pysyy hirvet ja karhut kaukana.. Muuta hyötyä reenin kannalta en sitten keksikään, mun hermot on venytetty jo niin äärimmilleen että ei onnistu enää se touhu. Noh, itse reeniin. Tehtiin ensin jäljet vanhenemaan ja sitten mentiin esineruutuun. Hui pääsi ensin ruutuilemaan. Virtaa ja vauhtia oli kuin pienessä kylässä ja se lähti ekalle pistolle sammalet lentäen - ja luulin että se ei haistaisi yhtään mitään seuraavaan 2 minuuttiin. Aikansa se juoksi ja nosti perinteisesti esineen (kahden tutin yhdistelmän) vastakkaisesta takakulmasta kuin mistä olin sen lähettänyt. Sitten juostiin tovi, ja nousi purkkarasiana ollut etuesine. Sitten nousi suht suoralla pistolla oikean takakulman esine, jonka ratamestari Hui Toivanen oli sen ihan itse sinne roudannut.. Kävi ilmi että Hui oli ekan pistonsa spurttimatkalla napannut vasemman takakulman esineen - juossut se suussaan takareunaa pitkin oikeaan takakulmaan, törmännyt tuttien hajuun ja päättänytkin tuoda tutit luovutukseen.. Voi morjes.. Miten tuohonkin nyt sitten puutut? Tilanne oli kyllä niin koominen, Huin kolmantena palauttama pieni nalle (ehkä 2cm x 4cm) oli niin kuolassa että ei ollut epäilystäkään etteikö herra olisi sitä hieman kiidättänyt pitkin ruutua. Onneksi ei kuitenkaan ollut nielaissut sitä.. Lopetin sitten siihen, sählingistä huolimatta olin tosi tyytyväinen - ei ole ainakaan motivaation puutetta koiralla!

Esineiden ja pienen tauon jälkeen lähdettiin jäljelle. Hui oli mukavan pätevä. Janassa ei omaan silmääni ollut mitään valittamista. Hui eteni hyvällä vauhdilla, suoraan ja reagoi hyvin jälkeen. Se tarkasti jälkeä pätkän vasemmalle ja kääntyi oikeaan suuntaan. Jälki oli kutakuin tälläinen http://www.sports-tracker.com/#/workout/hatoivan/fvs3nqpp8ruad73a

Kaksi ekaa keppiä nousivat hienosti jonka jälkeen oli aika haasteellisen oloista hakkuuaukeaa - Huisku tarkasteli ja haisteli ja pyöri ja hyörikin. Hyvin se selvitti ja pääsi jatkamaan jälkeä. Juuri ennen kolmoskeppiä (en tosin tiennyt tässä vaiheessa että siinä oli kolmoskeppi tulossa) näin lauman grotskuja ja kuulin Annen äänen. Anne ja mustat olivat tulossa marjaan, hih! Hyvä reeni tuli tästä. Hui hetken ihmetteli tilannetta mutta jatkoi jäljestystä hyvin kun komensin jälki - ja pian nostikin kolmoskepin. Tämän jälkeen tuli pian terävä kulma ja päästiin mukavasti ohi pienestä pattitilanteesta. Neloskeppi nousi myös hyvin, juuri ennen Annen autoa metsätien reunasta. Mietin hetken että lopetanko tähän mutta sitten päätin jatkaa tuoreista ja lukuisista harhoista huolimatta. Hui harhaantui selkeästi jäljeltä, se nosti koipea ja pörhisteli - liekö Annen koirat sitten merkanneet auton ympärystön puita kun niin piti ruveta esittämään isoa miestä.. Kehotin Huita uudelleen jäljelle ja kohta se jo nosti taas jäljen ja loppu sujui tosi kivasti. Pia oli aivan viimeisen kepin läheisyydessä pienempien pirpanoiden kera mutta se ei vaikuttanut Huin jäljestykseen tai viimeisen kepin ilmaisuun nyt mitenkään. Hieno juttu. Olipa tosi mainio reeni, olin ja olen tosi tyytyväinen Huin työskentelyyn. Tälläisiä haasteita todella kaivataan kun jäljellä nyt voi sattua mitä vaan. Harmillisesti Pian ja Tuplan reeni jäljen osalta ei tänään onnistunut. Tiedän niiiiiiin sen harmituksen tunteen kun ryynäät lapsen kanssa metsässä hikipäässä tuntitolkulla ja sitten kaikki meneekin päin mäntyä.. No, mutta ens kerralla.

Seuraavat jälkireenit otankin sitten vasta leirillä. Tending leiri on siis jo ensi vkolla, kesän aivan kohokohta! Tänä vuonna leiri vielä alkaa osaltani jo päivää aiemmin, sillä keskiviikkona on reenipäivä PK SM:iin osallistujille. Tarkoituksena olisi reenata leirillä kahtena päivänä tokoa ja kolmena päivänä jälkeä. Leirin jälkeen sitten mietitään että otetaanko jälkeä ja kuinka paljon, sillä siitähän on enää sitten vain kaksi vkoa itse SM kisoihin. Jännää!!