Torstaista sunnuntaihin vietettiin Tending leirillä Punkalaitumen Hiidenhelmessä. Olipa mukavaa, ja paljon tuli reenattua - tässä hieman muistiinpanoja..

Torstai:

- Vaulla Jaakko Knuutin agilitykoulutuksessa. Tosi kiva kouluttaja ja selvitettiin jopa 29 esteen rata kokonaisuudessaan läpi. Oikein itsekin hämmästyin Cool.

- Vaulla esineruutu, nosti kolme esinettä - lievä natkutus yritys toisen esineen jälkeen.

- Huilla valmis esineruutu, missä kolme esinettä. Neljällä pistolla 3 esinettä, työskenteli hyvin.

- Huilla iltasella tottista aikamoisessa hälinässä. Hyvin pelitti - ei liiemmin piitannut häiriöstä. Myös paikallaolo. PK telineet valitettavan huonossa kunnossa eikä niitä uskaltanut ottaa..

Perjantai:

- Huilla n.1km pituinen jälki mikä oli suhteellisen haastava - teräviä ja suoria kulmia, isoja ojien ylityksiä, tienpientaretta. Kuudesta kepistä 5 nousi hyvin. Hui otti takajäljen Huuto.

- Huilla valmis esineruutu, missä ekan esineen luovutukseen tullessaan yritti rutjake vaihtaa esineen etuesineeseen! Huomautin kovaäänisesti asiasta ja sain sen keskeyttämään toimintansa. Ekan esineen luovutuksen jälkeen toi loput kaksi esinettä hyvin.

- Pian kanssa illalla tottista. Ok, myös istuminen kunnon käskytyksellä hyvin! ..myös eteenmeno. Hieman kokeiltiin vietinvaihtoharjoituksia saaliilta sosiaaliselle. Siinähän sitä riittääkin työmaata!

Lauantai:

- Huilla aamulla tottista Riitan ryhmässä. Seuraamista, paikka hieman valunut eteen - tähän pitää kiinnittää huomiota + reenata namilla auttaen, plus ylikorostuneesti palkata taakse. Palkan paikkaa voisi taas miettiä. Myös yksi istuminen, mikä hyvä - hienoa Hymy.

- Iltapäivällä jäljellä Katjan ja Minnan kanssa. Katja teki haasteellisen jäljen Huille 7 kepillä mistä nousi hyvin 6. Jäljellä oli harhajäljen ylitys kolme kertaa, paluuperä (tai mikä sen nimi oli Katja?) eli sellainen missä noin 5 - 10 metrin osalta tallataan jälkeä eteenpäin, käännytään 180 astetta ja tallataan takaisin sekä jäljestystä tienpientareella. Hui oli aivan superhyvä, ei pystytty tulkitsemaan miksi tuo yksi keppi jäi. Kovasti se teki taas töitä ja mielettömällä motivaatiolla. Jana ok.

- Iltapäivällä Huilla myös yhden esineen nosto ruudusta, tämä hienosti. Ruudussa siis vain yksi esine, jotta herralle ei edes tarjoutunut vaihtoehtoa esineen vaihtoon.

Sunnuntai:

- Aamupäivällä Huin kanssa jälkitouhuissa. Timo teki Pekan "juoniman" haasteellisen jäljen Huille missä haastavin kohta autojen ohitus metsätiellä n.5-10 metrin päästä. Hui ei reagoinut mitenkään. Kuudesta kepistä nousi hyvin 4. Loppuosassa jälkeä oli rutkasti harhajälkiä, mitkä johtivat siihen että Hui joutui tekemään aivan hurjasti töitä ja surffasikin jonkin verran. Ratkaisi kuitenkin jäljen - jättäen tältä vaikealta pätkältä kaksi viimeistä keppiä. Palkkailin sitten leikkimällä jo löytyneillä kepeillä. Janalla Hui lähti ensin väärälle jäljelle, jonka jälkeen nappasi jäljen oikeaan suuntaan. Jäljestys oli taas tosi motivoitunutta ja erittäin puuhakasta. Pekka oli sitä mieltä että Huin jäljestäminen on voimakasta, motivoitunutta ja itsenäistä - jepajee!

Paljon on asioita mitä pitää nyt työstää. Jälki- ja esinejutut saavat lepäillä ainakin viikonloppuun asti, niitä tuli niin paljon työstettyä. Nyt lomaillaan reeneistä ainakin huominen päivä ja sitten säädetään tottista, 8.8. kun on aika pian!

Vielä tähän listausta mitä pitää muistaa:

- seuraamisen paikka ja palkkaus

- vietinvaihtoharjoitukset, johtamisharjoitukset

- tottiksessa palkkaaminen sosiaalisella (en nyt tiedä miten kirjoittaa se oikein, mutta itse nyt ymmärrän), sitten vasta lelulla tai namilla

- liikkeestä istumisessa jämäkkä käsky

- eteenmeno hyllylle, sitä voisi reenata tyyliin kerran kuukaudessa. Nyt jo näyttää siltä että Hui helposti alkaa odottaa eteenmenoa mikä aiheuttaa sille vajoamista seuraamisessa. Tälle asialle pitää tehdä jotain ennen kuin se on mega ongelma. Lauraaaaa - mitenkäs sinä tätä korjasti Glendalla?

- esineruudussa reeniä nyt niin että siellä vain yksi esine kerrallaan, esineen vaihtamisen ehkäisemiseksi

- jäljelle tarpeeksi haastetta - harhoja, kulmia, teiden ylityksiä yms. yllätyksellisyyttä. Reeniä niin että minä en tiedä missä jälki kulkee, ns. kisanomasta reeniä.

- keppejä voi vaihtaa välillä esim esineisiin, yllätyksellisyyttä siihenkin.

Kaikkisuudessaan leiri oli taas hyvin antoisa Hymy. Paljon tuli uusia juttuja ja ajatuksia - kivaa oli myös nähdä ystäviä ja turista iltanuotiolla!