Osallistuttiin tänään lauantaina Christan tokokoulutukseen. Olipas jälleen kerran hyvä koulutus - iso kiitos Christalle!!

Hui teki kaksi eri settiä. Ekassa otettiin seuraamista, ja siinä haettiin Huiskulle sitä samaa koomaantuvaa mielentilaa mikä nousi esiin PK SM:issä telineitä ja noutokapuloita ohiteltaessa ja mikä sitten seurasi sen tekemistä läpi koko suorituksen. Tämä kooma saatiinkin hyvin esille, ts. ensin seurautin Huita pitkiä pätkiä ja pikku hiljaa Christa alkoi heitellä sekaan kapuloita. Hui koomantui ihan kiitettävän hyvin.. Teki kyllä töitä, mutta olemus muuttui. Maassa olevien kapuloiden lisäksi haastetta laitettiin myös lentävistä kapuloista ja Christan houkutteluista ja/tai käskyistä. Jos Hui vilkaisikaan, se sai nopean negatiivisen palautteen ja heti uuden iloisen "pilli" käskyn. Tämä tuntui toimivalta - ainoa huonous tässä on ja oli ohjaaja itse - se nopeus ja oikea ajoitus on niin vaikeaa. Toistoja tehtiin tosi monia ja Hui pyrki välillä myös jätättämään kun ei muka pystyä kyennyt seuraamaan oikeassa paikassa - tästä seurasi puolestaan se että nostin / vedin sen oikeaan paikkaan ja annoin uuden iloisen "pilli" käskyn - ideana tässä tehdä hyvinkin selväksi että moista jätättämishölmöilyä ei vaan yksinkertaisesti sallita. Hui pyrki jätättämään toistojen edetessä jo niinkin paljon että sitä oli helpompi kontrolloida niin että se oli kytkettynä - siinä se jo selkeästi tajusi että ei paljon kannata possuilla. Nyt pitää saada sille sama mielleyhtymä pelkkään kaulapantaan - se kaulassa on syytä pitää paikka ja asenne ruodussa. Tätä reeniä pitää tehdä nyt paljon ja pitää se läpi talven reenikalenterissa mukana. Tämä koomautuminen liittyy selkeästi kapuloihin ja telineisiin. Palkkauksessa pallo pois nyt tyystin - tai pallo voi olla palkka siitä seisomisesta - mutta seisomisesta perusasentoon siirtymisessä oletusarvo pitää saada namille - Hui ei saa siis edes ajatella palloa siinä kohdin. Niin joo, lisäksi todettiin se että perusasentoihin siirtymistä vaatien ja samalla tukien - eli käsiapu pyllylle ja melkein yht'aikaisesti nami oikeasta kädestä.

Toisessa setissä tehtiin merkkiä + ruutua ja ohjatun merkkiä. Tehtiin ensin merkki tyhjälle merkille, mukavasti Hui sen löysi mistä sai namin palkaksi. Tästä lähetys ruutuun, mistä Huilla ei ollut aavistustakaan - ei hahmottanut yhtään. Toistolla annoin selkeämmät kroppa-avut (käsi) ja nyt ruutu löytyi hienosti. Christalta vinkiksi että Huita pitää tässä auttaa enemmän (sallitut kroppa-avut käyttöön kun kerran voi). Tämän lisäksi tehtiin leikkiä missä itse seisoin ruudun ja merkin linjan keskellä - lähetin merkille, siitä nopeat kehut, käskyllä tule mun luokse ja vauhdista lähetys ruutuun. Ruudussa olosta taas kehu, käsky tule ja vauhdista lähetys merkille. Otin myös pallon mukaan millä hetsasin itseäni kohden, mutta en antanutkaan palkaksi vaan käskytin eteenpäin ruutuun tai merkille. Kiva vapauttava leikki - tätä pitää tehdä!

Ohjatussa tehtiin liikkeenomaisesti ja kun sitten käskytin merkille - Hui yritti painella suoraan kapuloille. Hui ei siis osaa vielä merkkiä tässä yhteydessä, mikä toki olikin tiedossa. Hutilointi reeneissä siis nyt tyystin pois ja keskitytään opettelemaan nämä osat erikseen (merkille meno ja nouto merkiltä). Tehtiin tässäkin merkkiä kahden merkin välillä leikittäen ja hetsaten. Sitten hieman vaikeutettiin ja merkin taakse viljeltiin kapuloita - yllättävän hyvin Hui pystyi luopumaan kapuloista ja keskittymään siihen mitä siltä pyydettiin. Näitä nyt vaan lisää eri variaatioin ja pikku hiljaa kohti kokonaista liikettä.

Olipa kiva reenipäivä ihanassa ilmassa, kiitos osallisille!