Lauantaiaamuna jo kello yhdeksän treffasin Tainan ja Hannan kera koirien Nokian perämetsissä. Tallasin Huille jäljen vanhenemaan, pituutta kertyi ehkä 150-200 metriä. Kulmia oli muutama, ja jälki oli aika kiemurainen muutenkin kun piti väistellä milloin mitäkin puuta tai kiveä. Kiva maasto kuitenkin!

Sillä välin kun jälki vanheni, tehtiin kaikilla koirilla esineruutu. Otin ruutuun ensin Vaun tallaamaan, mikä taisi olla virhe - tai ainakin tuodessani Vaun ruutuun itse esineruutua suorittamaan se oli jo niin kierrokset kaakossa että esineiden hakemisesta ei tullut yhtikäs mitään. Kaksi esinettä erinäisen säätämisen kera loppujen lopuksi nostettiin, mutta plääh - eipä tuo ongelma todellakaan ole mihinkään kadonnut. Edelleen jostain syystä Vaun hermot eivät vaan pidä esineruudun suhteen, vaan se menee ihan "tilttiin" ja pystyy ainoastaan natkuttamaan, haukkumaan ja tärppimään sen minkä uskaltaa.. argh!

Huin esineruutureeni oli tällä kertaa sellainen että Hanna vei esineen Huin nähden, vähän huijaten niin että Hui ei tarkalleen nähnyt mihin esine jätettiin. Lähetin Huin esineelle ja hyvin se siellä ruudussa juoksenteli, aika kauaskin erkaantui ja kun sitten paikallisti esineen nappasi sen suuhunsa - syöksyi ehkä kymmenen metriä eteenpäin minua kohti ja jäi siihen leikkimään yksikseen esineen kanssa. Nastaa :) Houkuttelin Hui luokseni lelulla mihin esine oli tarkoitus vaihtaa. Toiselle esineelle tehtiin sama juttu, Hanna vei esineen tällä kertaa hieman kauemmas. Hui etsi taas hyvin, bongasi esineen, nappasi suuhunsa ja toi tällä kertaa sen hyvin ihan mulle asti, jonka jälkeen kehut ja vaihto leluun. Hui leikki lelulla ihan ok, tosin hieman se oli välillä etsivinään esinettä leikin tiimellyksessä, joten ilmeisesti vielä kokee sen parempana palkkana kuitenkin. Kolmannella esineellä jättö taas  Hannan toimesta, Hui irtosi ja etsi hyvin - jonka jälkeen samaa esineen "jallitusta" kuin ekalla. Sain kuitenkin houkuteltua lelulle, ja Hanna nappasi esineen talteen. Täytyy nyt jättää itse etsimisreenit vähän vähemmälle ja jatkaa esineillä leikkimistä kotona niin että palkkaan Huita siitä kun se ottaa esineen suuhun ja tuo sen mulle käteen.

Esineruutujen jälkeen ajoin Huin jäljen. Janalla oli mittaa vain pari metriä eikä se ollut mikään mallikas suoritus. Haluaisin Huin etenevän suoraan, en yhtään oikaisevan kummallekkaan puolelle. Itse jälki oli hyvä, ei ongelmia vaikkakin muutama polunylityskin oli matkassa mukana.

Ohessa muutama kuva lauantain reeneistä:

1848158.jpg

1848156.jpg

1848162.jpg