Tiistaina tein pitkän lenkin aamupäivällä Eemelin ja kaikkien koirien kanssa. Remmilenkkeily näiden kolmen ja rattaiden kera on aikamoista säätöä, mutta keksin että Oskuhan osaa kulkea takana käskystä - ja se saikin nuuskutella letkan viimeisenä jolloin älytön sekamelska remmien kanssa ei ollut niin jatkuvaa. Pitäisi lenkkeillä Huin kanssa myös paljon yksin, se kyttää nimittäin autoja ja sitä vaivaa en kyllä tuolla kokoonpanolla saa kitkettyä pois..

Iltasella treffasin Mutalassa Hannan ja pojat ja myös Sari Udon kanssa ilmestyi paikalle Hymy. Itselläni oli mukana sekä Hui että Vau. Otin Huilla kahdessa osassa, aloitettiin noudolla. Ensin yksi pito mikä hyvin. Sitten kaksi (vai yksi?) kapulan nostoa ja tuontia suht pitkältä matkalta. Hui tuli tosi hyvällä vauhdilla, kapulan palautuksesta nopeasti vaihto leluun. Sitten päätin kokeilla koko noutoa, mikä oli aivan loistava - Hui meni kapulalle hyvällä vauhdilla ja toi sen vauhdilla - huomattavasti nopeammin mitä se teki ennen tätä sairaslomataukoa! Palkaksi revittelyt lelulla! Hyvä Huisku! Nyt ajattelin reenata noutoa kuuriluontoisesti niin että otan kapulan nostoja ja tuonteja sekä koko noutoja lelupalkalla ja vasta sitten siirrytään vauhtinoutoleikkiin. Sitten otettiin seuraamista. Ensin muutamat palkat lähdöistä, ideana palkata siitä että se pysyy tiiviinä. Sitten otettiin yksi pitkä suora, missä yksi kontaktin menetys johtuen ilmeisesti siitä että se luuli mun palkkaavan - korjasi kuitenkin hyvin, mistä palkka. Otettiin loppuun vauhdin muutoksia, ensin parit toistot hidasta käyntiä ja loppuun juoksuun lähtöjä. Saatiin ihan hyviäkin pätkiä, molemmat vaatii vielä silti paljon reeniä. Varsinkin juoksuseuraaminen tuntuu olevan meillä hakusessa, Hui sekä tuppaa erkanemaan että painumaan alas - paimentaakohan se minua Yllättynyt 

Toisessa setissä aloitettiin namijutuilla, otin sivullesiirtymisiä sekä peräpään käyttöä. Samalla parit kolmet laukaukset, ei reagointia. Sitten jatkettiin taas seuraamisella, nyt otettiin käännöksiä sekä vasemmalle että oikealle. Käännökset vasemmalle toimivat suhteellisen mukavasti, hieman oltiin molemmat pihalla oikealle päin mennessä - ei tosin ihme, kun ei ole juuri lainkaan näitä reenattu - hölmö minä! Loppuun otettiin vielä sarjat istumista. Otin muutamia myös ilman apuja, Hui istui kyllä - mutta saisi istua vielä nopeammin!

Vau pääsi myös hieman kikkailemaan kentälle. Ensin näytettiin Sarille ja Hannalle miten sitä kapulaa oikein väylätään. Sitten näytettiin mitä se edistäminen on seuraamisessa - ja ryömiminen maahanmenossa. Myös seisomisliikkeessä on oltava taitava että hiippailee vain silloin kun emäntä on selkäpäin - pitää osata pysähtyä juuri ennen kuin eukko kääntyy. Loppuun vielä esimerkilliset törmäykset luoksetulossa ja vino perusasento - AVOT!

Kiitokset Hannalle ja Sarille avusta ja seurasta! Ensi kerralla yritetään muistaa ampua myös Veikalle Viaton