Tänään jäljennösteltiin Harjavallassa. Heti alkuun taas onnittelut aivan mielettömälle tulostehtailija-Hannalle sekä Veikka Gustaffsonille, mitkä debytoivat VOI jälkikokeessa näyttäen jälleen kerran missä ja miten se kaappi seisoo - hieno ykköstulos 279pistettä!!! Onnittelut myös samaan sisarussarjaan kuuluvalle iiiihanalle Zenille ja Katjalle, joille Uuraisista hieno ykkönen myös!

Huiskun kanssa jäätiin harmittavasti yhden pisteen päähän ykköstuloksesta, mikä tietysti syö naista aika paljon..

Koe alkoi meidän osalta jäljellä. Saatiin arvonnassa jälki numero 2 joten aika pian myös päästiin itse asiaan eli jäljennöksen ajoon. Hui oli aivan pro janalla. Itse tietysti hoidin hieman tuota sössimistä päästämällä liinasta irti, mutta onneksi se nyt ei vaikuttanut mihinkään. Hui eteni janaa laukalla ja hieman jo sen perässä kirmatessani ehdin miettiä että minneköhän tässä kirmataan näin iloisesti - kunnes Hui sitten takamerkin kohdalla reagoi hienosti jälkeen tarkastaen sitä pari metriä takajäljen suuntaan ja kääntyen sitten oikeaan suuntaan. Janalta täysin ansaitut 40pistettä. Tuomari kehui vielä arvostelussa että "hieno koira" ..suolaa haavoille tai jotain sinnepäin..  Hui jäljesti hyvin, eka keppi oli tosi nopeasti. Kaikki kepit kolmosta lukuunottamatta nousivat hienosti, kolmonen oli puun kohdalla ja Hui meni tietysti puun toiselta puolelta - mutta huomasin kepin itse kun täysin jäljen päällä oltiin. Jälki ei omasta mielestäni voinut mitenkään olla voittajan mittainen, tai sitten Harjavallassa kilometritkin ovat lyhyemmät tai nopeammat suorittaa. Jäljellä vietettiin aikaa n.15 minuuttia ja 5 kepillä kuitenkin vietettiin tovi aikaa.. Hmm.. Jäljeltä saatiin siis kuitenkin täydet 170 pistettä!

Jäljen jälkeen mentiin heti esineruutuun, koska ajattelin että Huisku saisi sitten pötkötellä rauhassa ennen tottista. Esineruutu oli aika pusikkoinen. Hikikarpaloita alkoi jo nousta otsalle kun Hui vihdoin n.3minsaa ruudussa juostuaan nosti ensimmäisen esineen. Se oli jokin limainen mytty. Toinen esine nousi suhteellisen viime tipassa, sillä sen jälkeen en enää ehtinyt Huita lähettää ruutuun. Molemmat esineet olivat aika limaisia, ja hieman nyt epäilen että olisiko niin että herra on ne noteerannut mutta ei ole pystynyt nostamaan kun ne on niin iljettäviä - Huilla kun hieman on ollut tälläistä ongelmaa.. No, mitäpäs me sitten muuta tehdäänkään kuin reenataan jatkossa pienillä limasilla esineillä . Esineruudusta pisteet 21, joten maastopisteitä kasassa 191p. Ykköstuloshaaveilu alkoi nostaa tietysti heti päätään ja mietin että 79pistettä tottiksesta ei pitäisi olla mahdottomuus, mutta olihan se..

Tottiksessa päästiin ensin suorittamaan. Hui tuntui mielestäni suht hyvältä kentälle mennessä mutta vajosi siinä kaavion alussa odottaessamme kisakoomaan (kiitos Laura tästä termistä ). Seuraamisessa se sitten heti tuntui. Hui piti kyllä paikkansa ja kontaktinkin, mutta meno ei ollut sinnepäinkään mitä se osaa parhaimmillaan. Oli vilkuilua, jotenkin hermostunutta jne. Tästä arvosanaksi hyvä. Liikkeestä istumisen jäi taas seisomaan, että olisi tehnyt mieli puuttua moiseen porsasteluun #%!!!!**!#!!!! Tästä puutteellinen. Liikkeestä maahanmeno + luoksetulo sekä liikkeestä seisominen ja luoksetulo muistaakseni erittäin hyvät - olisi tietysti saanut suorittaa jäävät voimakkaammin - luoksetulot oli molemmissa hyvät, energiset ja voimakkaat - perusasennoista taidettiin mainita, jäivät hieman vajaiksi. Tasamaanouto oli nopea, siirtyi hieman vajaaseen perusasentoon - tästä arvosana hyvä. Estenouto erinomainen, A erittäin hyvä - saisi luovuttaa kapulan voimakkaammin, luoja tietää mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Eteenmenossa ei irronnut niin minnekkään. Annoin toisen eteenkäskyn ja sittenkin vain pälyili H-moilasena. Argh! En edes käskenyt maahan kun tuntui jotenkin naurettavalta kun etäisyyttä mulla ja koiralla se vajaa 10m.. Paikallaolo erinomainen.

Yhteispisteet 78pistettä ja olihan se pettymys..  Tulihan siellä kaksi isoa virhettä ja seuraaminen oli aivan kaameaa, mutta tietysti se harmittaa että yhden pisteen päähän ykköstuloksesta jäätiin. Tuomari totesi että koiralla pitäisi olla enemmän viettiä ja voimaa, ja että noudoissa se suorastaan syttyi. Noh, hyvä että edes jossakin. On aika masentunut fiilis tämän tottiksen suhteen, miten se voi olla niin vaikeaa..? Hui on aivan mainio tapaus maastossa, mutta jostain syystä kisatilanne vie sen niin koomaan tottiksessa että tulos on sitten tätä tasoa. Tunnen ihan paniikkia siitä että mitä jos en saa koskaan tuota tottista pelittämään niin mitä sitten?? KVA:n siitä ehkä tiukalla tahkoamisella onnistun saamaan, mutta haaveet arvokisoista saa kyllä näillä esityksillä heittää romukoppaan. Ja se tuntuu niin kurjalta kun koira tosiaan on aivan loistava maastossa - ja olisi ehkä tottiksessakin jos sillä olisi pätevämpi kouluttaja - anyone?