Tiistaina ajeltiin Hannan kanssa Hämeenlinnaan missä treffattiin kasvattaja-Pekka sekä Kaarina, tarkoituksena reenailla erinäisiä maastojuttuja.

Tallasimme Pekan kanssa toistemme koirille n.kilometrin mittaiset jäljet, taisivat ne hieman alle olla. Huin jälki oli Pekan mukaan vähintään AVOimen luokan tasoa, siinä oli kuusi kulmaa, janalla mittaa n.30 metriä ja ikää 1,5h. Hui oli aivan tosi taitava. Pekan mukaan se reagoi jälkeen janalla tosi sähköisesti ja nappasi hienosti oikean suunnan ja heti pian sen jälkeen ekan kepin. Pekka myös kehui Huin tarkkuutta pysyä jäljellä ja kertoi myöhemmin että se jopa palasi takaisin kiertämään yhden ison kiven kun meinasi ensin mennä kiven vasemmalta puolelta vaikkakin jälki meni oikealta - näitä juttuja on tietysti hieno kuulla kun ei itse voi tietää että mistä se jälki kulkee! 1,2,3,5 ja 6 keppi nousivat hienosti - 4 jäi jostain syystä metsään.

Pekka myös kommentoi että Hui jäljestyksestä näkee meidän suhteen olevan kunnossa, sillä Hui ei epäröi tarkastaa jälkeä ja sen jälkeen palata takaisin vaikka minä olisin sitä jo seurannut - ts. se uskaltaa kertoa palaamalla että olinkin väärässä. Hui ei myöskään hae minulta tukea jäljestäessä, joten olen onnitunut olemaan neuvomatta sitä Nauru. Aivan viimeisen kulman Hui ajoi suoraksi päätyen hiekkatielle. Siellä sitten hetki äimisteltiin minä pysyen hiljaa jonka jälkeen Hui paineli takaisin metsään ja jäljesti hienosti loppuun. Tätä loppusuoraa Pekka kuvaili niin intensiiviseksi jäljestämiseksi että epäili Huin sieraimissa olevan sammalta - hih!

Kolmeen asiaan erityisesti saatiin Pekalta hyvät vinkit mihin pitää tietysti heti reagoida:

- Janalla ei saa itse liikkua ennen kuin liinan mitta täyttyy - siedättää Hui asiaan pikku hiljaa, nythän olen lähtenyt liikkeelle kun liinasta n. 2/3 täyttynyt.

- Jäljellä enenmmän tilaa Huille, eli minä siellä liinan mitan päässä. Olen ollut nyt tuossa 2/3 kohtaa liinassa, jolloin esim kulmissa saatan puskea juuri kulman päälle sotkien jälkeä.

- Keppien ilmaisussa tuettava Huin luonteista tapaa ilmaista, ts. jos ei tunnu ominaiselta että ottaa suuhun ei saa painostaa.

Pekan mielestä on tällä hetkellä hyvä lukumäärä reenata jälkeä 2-3 kertaa viikossa. Pekan mielipidettä kauden tavoitteista en sitten viitsi edes tänne kirjoittaa Yllättynyt Nauru Cool.

Otin Huilla myös esineruutua. Esineet oli valmiina. Lähetin ruutuun, mutta Huiskulle tuli syystä tai toisesta jumitus. Astelin ruutuun muutamia askelia ja kun se irtosi palasin etulinjalle. Se teki sitten tosi hienosti töitä ja nosti lopulta takareunalta esineen. Otettiin vielä sitten niin että se näki esineen viennin, jotta saatiin suora pisto ruutuun. Luovutukset ei olleet ihan parasta Huita. Äh, nyt täytyisi saada avustajan kanssa reenattua tätä esineruutua ihan kuurina..

Oli tosi mukava tiistai-ilta, ja se metsikkökin sitten löytyi sopivan läheltä. Kiitos kaikille, koska otetaan uudestaan Cool ?