Sunnuntaina kävin illalla lyllerryslenkillä kera naapurin Hannan sekä kaikkien koirien. Huikin pääsi siis takitettuna ja tiukasti remmissä mukaan. Eikä tuo lenkki mikään pitkä saati vauhdiltaan hurja ollut. Mitään kummempia ontumisoireitakaan ei lenkistä siunaantunut.

Tänään maanantaina lähdin aamusella Haavistolle tarkoituksena treffata Taina ja Ipa. Lenkitin ensin Huin siinä Haaviston asuinalueella ja sitten perään Oskun ja Vaun. Tainan tullessa otettiin pienet tottissessiot. Otin ensin Huilla ihan kävelytystä ja ravausta Tainan katsoessa että ontuuko otus - eikä ontunut. Otin sitten pienet esinereenit nurtsilla - tarkoituksena lähinnä keskittyä esineen tuontiin - ei niinkään etsimiseen. Taina vei ekaksi esineeksi pienen kukkaron. Hui oli ihan hölmö, taatusti se bongasi esineen mutta juoksemisen riemusta veti ympäri nurtsia ja näytti aivan siltä kuin se olisi eritoten loikkinut mokoman esineen yli aina tarpeen tullen :/ No, asia lähinnä nauratti - onhan Huilla kuitenkin höyryjä mitä päästellä pitkän lepojakson jäljiltä. Lopulta Hui toi esineen käteen mistä palkaksi nahkarätillä leikkiä. Yritin leikkiä varovasti, koska se on kuitenkin sellasta tempomista tuonne niskan seudulle. Toinen esine oli purentakiskon suojakotelo, kovaa muovia siis. Sen Hui bongasi hyvin mutta sitä piti tietysti nakella ja sovitella suuhun ja räkiä miten sattuu.. Komensin sitten vaan uudelleen että "käteen" ja tulihan se sieltä ehkä viidennentoista käskyn jälkeen :P Kolmas esine vielä - kylpylelu, mikä nousi hyvin ja tuli käteen hyvin - palkkana jälleen ihanaa nahkarättiä :)

Tämän suhteellisen lyhyen ja kevyen esinereenin jälkeen kävelytin Huita vapaana kentällä missä se "volttasi" myötäpäivään ja otti kontaktia muhun - ja tadaa, sieltähän se ontuminen tuli esiin taas ihan kympillä!!!!!!!! Noh, laitoin Huin sitten autoon takki päällä ja otin tovin tauon jälkeen vielä ihan pienen session missä istumista, kapulan pitoa sekä peräpään käyttöä. Nämä hyvin. Että mua ketuttaa tuo ontuminen!!!!! Lepo jatkuu (eikä tämänpäivän tokoilusessio kyllä todella ollut rankka!), mutta pienimuotoista lenkkeilyä kyllä jatkan jo ihan sillä uhalla että onhan sen nyt jonkintasoista lenkkiä saatava. Alan olla suhteellisen paniikissa tuosta ontumisesta, mietin miten se etupää ja/tai niskanseutu tulee sitten aikanaan oireilemaan PK hyppyihin (jos se pieni pääsee edes esteen yli kapulan kanssa :(( ) saati agilityyn? Voi mun pientä Huiskua :(

Laskettu aika on sitten huomenna. Saas nähdä kuinka säntillinen kaveri täällä masussa oikein sätkii ja potkii!